12 tips til din beste høst

livsstil Aug 17, 2021
sunn mat healthy helene ragnhild

Jeg elsker, elsker høsten! Den friske luften, bladene som endrer farge, varm drikke i sofaen med strikketøy og nye serier og masse, masse suppe.

Men jeg vet at ikke alle er der!

Kanskje kjenner du litt savn etter sommer og ferien allerede, eller gruer deg til full hverdag?

Jeg har tipsene til deg som vil gi deg den beste høsten med masse hverdagslykke <3

 

Ha et morgenrituale som gir deg lykke

Hvordan du starter dagen din har stor, stor betydning for hvordan dagen din blir. Vi har vel alle forsovet oss og kjent hvordan stresset blir med deg resten av dagen?

Du har kanskje hørt mange snakke om sine lange morgenrutiner som strekker seg over timer og inneholder alt fra lesing til trening, og det er jo flott, men kanskje ikke gjennomførbart for de fleste av oss.

Selv liker jeg å sette sammen ulike elementer ut i fra hvor mye tid jeg har og hva jeg trenger. Jeg spiser alltid en god frokost og drikker en kopp kaffe eller te sammen med familien. Før jeg starter med jobb skriver jeg ned ting jeg er takknemlig for, tar en liten meditasjon eller går en tur, kjenn etter hva som føles bra for deg.

Å sitte to minutter og virkelig puste og nyte den første kaffekoppen kan være nok. Tenk gjerne over hva du ønsker å få ut av dagen eller sett et ord for dagen du vil ha fokus på.

 

Prepp dagen før

Før irriterte jeg meg mye over at Jonna ikke ryddet like mye som meg her hjemme, det var jo så viktig for meg å våkne til et rent kjøkken. Nå rydder jeg fordi jeg kjenner at det gjør meg lykkelig, jeg bryr meg jo rett og slett mer.

Når dagen starter med en innbydende stue og et ryddig kjøkken gjør det meg rett og slett lykkelig, og jeg bruker bare 10 minutter på det før kvelden.

Å legge meg tidlig er også så viktig for en god dag i morgen, jeg har en liten "natta-alarm" klokken ti og legger meg enten rett før eller etter den.

 

Bli organisert på jobb

Hvis du styrer dine egne arbeidsoppgaver er det lett å skyve på det du har minst lyst til å gjøre. Jeg har begynt å skrive en ukesliste over det jeg ønsker å få gjort og det jeg skal ha fokus på. Jeg lager en ny hver fredag før jeg legger bort jobb for helgen, så vet jeg akkurat hva jeg skal starte med på mandag. Det gjør meg så mye mer effektiv!

Pass på å gjør det du har minst lyst til først, det er så utrolig deilig når det er gjort!

 

Les en ny bok

Det er alt for mange kvelder jeg ligger og scroller på sofaen uten at det gir meg lykke. I sommer la jeg bort telefonen og  leste i stedet flere bøker, hvorfor gjør jeg det ikke mer?

Som barn elsket jeg å lese, både skjønnliteratur og sakprosa. Har du en god bok så tips meg gjerne her!

 

Test nye oppskrifter

Er du litt lei av den vante maten du alltid lager? Hva med å teste noe helt nytt? Nesten hver gang jeg utfordrer meg selv til å teste nye oppskrifter blir jeg så positivt overrasket over hvor enkelt det er og ikke minst at det hvor godt det smaker!

Denne ble til etter at jeg ble forelsket i å teste nye kombinasjoner på kjøkkenet igjen, og nå lages disse hver uke.

 

Gå en tur med en venninne

Ikke så lett å få klemt inn alt du skal i hverdagen? Da blir ofte venninnetid nedprioritert. For meg er dette en av tingene som gjør meg lykkelig, så jeg vil bare ikke sette det på vent lenger. Løsningen for meg er å gå kveldsturer med venninner, da får vi både beveget oss og skravlet. Skikkelig lykkekick!

 

Vær litt selektiv

Omring deg med mennesker som inspirerer deg! Finner du dem ikke rundt deg, finn dem på nett. Pass på at de du følger i sosiale medier gir deg godfølelse. Selv merker jeg at selv om noen kontoer kan være laget av kjempe flinke folk, så føles det ikke bra for meg å følge. Ofte har de for mye fokus på alt som er farlig å spise eller rakker mye ned på andres meninger, det føles ikke godt.

Det er lov å avfølge, det er ikke personlig, og det gjelder også om du ikke liker å følge meg :)

 

Test affirmasjoner

Jeg elsker små setninger som får meg til å tenke, men bruker dem også for å endre tankene jeg sier til meg selv. Jeg har dem som skjermsparer på mobilen, jeg leser dem på teposene mine og jeg har en app som sender meg dem i løpet av dagen.

Jeg bruker appen I am som sender meg affirmasjoner gjennom dagen, men elsker også disse kortene fra yin mama <3

 

Spis fargerikt

Lag noe søtt og sunt som godiskuler eller salt karamell granola. Jeg synes det er godt å ha sånne små gleder i hverdagen og selv om de smaker søtt er de fulle av næringstoffer og byggeklosser kroppen min trenger!

 En ekstra bonus er at de er skikkelig koselige å lage, særlig elsker jeg å bake og lage mat når det er kaldt eller regner ute.

 

Finn dine verdier i livet

En av de første tingene du møter på hvis du jobber med en coach er å kartlegge dine verdier. Dette er tingene som er viktig for deg i ditt liv, og de er unike for deg.

En av de enkleste måtene å finne dine verdier er å tenke på hva du ikke liker at andre gjør. For meg er for eksempel ærlighet viktig, og når mennesker er falske eller uærlige synes jeg det er utrolig ekkelt. Du kan også tenke på hvilke ting du prioriterer høyt i ditt liv, som familie, helse eller å tilegne deg ny kunnskap.

Mine verdier er ærlighet, helse, kjærlighet, vekst og inspirasjon.

 

Mediter

Etter at jeg gjorde meditasjon til en fast del av min hverdag føler jeg meg så mye roligere inni meg og jeg synes det er mye lettere å ta valg i tråd med verdiene mine. Du får på en måte både innsikt i og påvirkning på ditt ubevisste sinn, der så mange av tankene og reaksjonene dine skjer.

Jeg tror det er derfor meditasjon har gitt meg denne indre roen som føles så bra. Jeg bruker appen insight tema (gratis versjonen) og du kan følge meg der for å se mine favoritter.

 

Omring deg med vakre ting

Hjemmet mitt er min oase og selv om vi er på husjakt, så har jeg fått en ny kjærlighet for leiligheten vår. Jeg tok en rydderunde i sommer og kvittet meg med klær, kjøkkenting, kosmetikk og leker som vi ikke brukte lenger, vips var det mer luftig her.

Hver uke kjøper jeg blomster som jeg tar i mange små vaser rundt om i ulike rom, de setter jeg sammen med krystaller og duftlys som skaper en lun atmosfære.

Jeg elsker disse små vakre tingene og selv om det er litt materialistisk så har jeg akseptert at dette er en del av meg som jeg liker <3

 

Jeg håper du får en helt nydelig høst fine deg <3

 

Drømmer du om mer energi og en mage som fungerer? Sjekk ut disse ti matbyttene som gjør det enkelt å fylle magen med sunnere mat, samtidig som det smaker fantastisk!

Jeg vil ha den - gratis