Smuldrepai med sommerens baer

dessert tarmvennlig vegansk Aug 02, 2021
smuldrepai glutenfri vegansk tarmvennlig melkefri

God morgen skjønne du!

Her sitter jeg i morgenkåpen min og har den første arbeidsdagen etter ferien. Jonna og Lykke har akkurat sparket av gårde til barnehagen og jeg skal puste liv i bloggen. Jeg vil gjerne få delt over alle favorittene som dere ikke finner lenger nå som jeg har flyttet den.

I dag er også en stor dag fordi vi skal kjøre til Jessheim på den store ultralyden der vi håper å få høre at alt er bra med bittelille i magen og kanskje få vite kjønnet. Jeg er sååå spent!

Denne er en Helene klassiker som er inspirert av min tante Tine sin bringebærterte. Jeg har bare gjort den mye sunnere ;)

Smuldrepai med bringebær

400-500 gram frosne bær (jeg brukte en pose frosne bringebær

2,5 dl store havregryn

2 ss sukrin gold eller kokossukker

En klype salt

50 gram smør eller smøremyk fra Berit Nordstrand

Ta en form og hell de frosne bærene i. Hvis du har det liggende kan du strø noen ss potetmel over bærene, dette vil suge til seg litt av væsken, men det er ikke nødvendig. Smelt smøret og bland de tørre ingrediensene i en bolle. Når smøret er smeltet heller du det over i det tørre og rører godt. Nå kan du “smuldre” massen over bærene.

Stek paien på 180 grader i 20-30 minutter, pass på at det blir gyllent, men ikke brent.

 

Jeg håper du har en fin mandag og start på uken, si ifra hvis du tester paien <3

Drømmer du om mer energi og en mage som fungerer? Sjekk ut disse ti matbyttene som gjør det enkelt å fylle magen med sunnere mat, samtidig som det smaker fantastisk!

Jeg vil ha den - gratis